HOME   DOELSTELLING   SPORTPROGRAMMA   REANIMATIE   FOTO'S   SPORTAGENDA   CONTACT   AANMELDEN   SPONSORS  
   
  CARDIOSPORT RIJNMOND  
 
Wanneer wordt er gesport?

We hebben vier sportgroepen. Twee daarvan sporten op maandag, en op woensdag en donderdag sport er telkens één groep.

Op maandag (Margriethal Schiedam):
  • Groep 1 van 13:00 tot 14:30
  • Groep 2 van 15:30 tot 17:00

Op woensdag (Margriethal Schiedam):
  • Van 19:30 tot 21:00

Op donderdag (Sportcentrum Vlaardingen):
  • Van 14.00 tot 15.00 (speciaal programma voor hen die wat minder kunnen)

In principe sporten we iedere week. De meeste leden sporten één keer per week met een vast groep. Twee keer is ook mogelijk. Het voordeel van de vaste groepen is dat je elkaar snel leert kennen en dat schept een band.Wat kost het?

De kosten bedragen € 50,00 per kwartaal. U kunt daarvoor één keer per week sporten. Wilt u twee maal per week sporten? Dat kan natuurlijk ook. U betaalt dan voor de tweede keer € 25,00 extra per kwartaal. Lekker sporten dus voor nog geen 17 euro per maand.
Hoe sporten we?

Iedere sportles duurt 1,5 uur en staat onder leiding van een sportleider. We beginnen de training met een warming-up. Daarna volgen grond-, spier- en conditieoefeningen. Daar besteden we in totaal zo'n 45 minuten aan.

De sportleiders variëren de oefeningen van keer tot keer, zodat het niet gaat vervelen. Het is altijd weer een verrassing wat men in petto heeft. Sommige sportleiders gebruiken muziek bij de oefeningen. Dat hangt ook een beetje van de groep af en het soort oefeningen. Een beetje swingen tijdens het zweten is best wel aangenaam! Daarna heeft een ieder de keuze uit verschillende sporten zoals volleybal, badminton, tafeltennis en zo. Er is voor elk wat wils. Ook staan er hometrainers opgesteld.
Je maakt zelf uit wat je gaat doen. Niets is verplicht. Je hoeft niet mee te doen aan een teamsport. Je kan ook een potje badminton gaan spelen met iemand. Of tafeltennis. Of gewoon even een balletje trappen.
We besluiten met een cooling-down. We willen niet de volgende dag met spierpijn zitten!